Konobar

Konobar je srce svakog ugostiteljskog objekta. S toplim gostoprimstvom servira raznovrsna jela i pića, a njegova pažnja prema detaljima i sposobnost povezivanja s gostima stvaraju atmosferu koja goste vraća iznova i iznova.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje konobar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima ugostiteljstva, konobar priprema i postavlja stolove, poslužuje različita jela i pića te osigurava vrhunsku uslugu gostima.

– U poslovima samostalnog poduzetništva, konobar ima mogućnost otvaranja i vođenja vlastitog ugostiteljskog objekta.

Cjelokupno trajanje programa: 2 599 sata.

Stečeno zvanje
Konobar
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova konobara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova konobara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.