Konobar je srce svakog ugostiteljskog objekta. S toplim gostoprimstvom servira raznovrsna jela i pića, a njegova pažnja prema detaljima i sposobnost povezivanja s gostima stvaraju atmosferu koja goste vraća iznova i iznova.
Srednjom stručnom spremom za zanimanje konobar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:
– U poslovima ugostiteljstva, konobar priprema i postavlja stolove, poslužuje različita jela i pića te osigurava vrhunsku uslugu gostima.
– U poslovima samostalnog poduzetništva, konobar ima mogućnost otvaranja i vođenja vlastitog ugostiteljskog objekta.
Cjelokupno trajanje programa: 2 599 sata.
Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:
– završena osnovna škola,
– najmanje 14 godina života,
– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova konobara,
– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.
Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:
– završena srednja škola,
– najmanje 17 godina starosti,
– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova konobara,
– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.
Pon. – Pet. 09:00 – 17:00