Kuhar je umjetnik u svijetu gastronomije, kreator kulinarskih remek-djela koji s pažnjom kombinira sastojke, tehniku i strast. Njegov talent leži u transformaciji svakodnevnih namirnica u jela koja osvajaju nepca, bude emocije i ostavljaju nezaboravne uspomene za stolom.
Srednjom stručnom spremom za zanimanje kuhar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:
– U poslovima u ugostiteljstvu svih vrsta i kategorija i prehrambenoj industriji.
– U poslovima pripreme svih vrsta hladnih i toplih jela i slastica.
– U poslovima organizacije i vođenja kuhinje.
Cjelokupno trajanje programa: 2 700 sata.
Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:
– završena osnovna škola,
– najmanje 14 godina života,
– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova kuhara,
– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.
Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:
– završena srednja škola,
– najmanje 17 godina starosti,
– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova kuhara,
– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.
Pon. – Pet. 09:00 – 17:00