Programi

Turizam i ugostiteljstvo

Pranje i održavanje odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu

Naučiti ćeš kako pravilno prati i održavati odjeću i rublje u smještajnom objektu koristeći odgovarajuće i ekološki prihvatljive deterdžente. Program naglašava važnost brige o materijalima i zaštiti okoliša kroz odabir i primjenu ekoloških sredstava za pranje.

O programu

Cilj programa je stjecanje kompetencija pranja i održavanja odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu odgovarajućim sredstvima za pranje, sukladno vrsti materijala i ekološkim mjerama pri odabiru i primjeni deterdženata, uz razumjevanje važnosti primjene ekološkh sredstava za pranje radi zaštite okoliša.

Cjelokupno trajanje programa: 100 sati.

Uvjeti za upis

Uvjeti za upis mikrokvalifikacije:

– završena osnovna škola.

Pranje i održavanje odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu

Naučiti ćeš kako pravilno prati i održavati odjeću i rublje u smještajnom objektu koristeći odgovarajuće i ekološki prihvatljive deterdžente. Program naglašava važnost brige o materijalima i zaštiti okoliša kroz odabir i primjenu ekoloških sredstava za pranje.

O programu

Cilj programa je stjecanje kompetencija pranja i održavanja odjeće, rublja i stolnog rublja u smještajnom objektu odgovarajućim sredstvima za pranje, sukladno vrsti materijala i ekološkim mjerama pri odabiru i primjeni deterdženata, uz razumjevanje važnosti primjene ekološkh sredstava za pranje radi zaštite okoliša.

Cjelokupno trajanje programa: 100 sati.

Uvjeti za upis

Uvjeti za upis mikrokvalifikacije:

– završena osnovna škola.

Izrada slastica alternativne prehrane

Nauči kako izraditi inovativne slastice alternativne prehrane prateći suvremene trendove. Upoznaj se s utjecajem namirnica na zdravlje i ovladaj tehnikama modernog dekoriranja.

O programu

Cilj programa usavršavanja je upoznati polaznike s temeljnim pojmovima i načinima izrade slastica alternativne prehrane, prateći moderne tržišne zahtjeve i trendove u prehrani te njihovu primjenu u slastičarstvu. Polaznici će kroz edukaciju naučiti razlikovati različite alternativne načine prehrane i tipične namirnice te povezati konzumaciju određenih namirnica i utjecaj na zdravlje. Naučit će odabrati i koristiti pravilne tehnološke postupke pri izradi slastica alternativne prehrane na inovativan način kao i uređaje i opremu za suvremeno ukrašavanje i dekoriranje.

Cjelokupno trajanje programa: 175 sati.

Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program mikrokvalifikacije:

– završena trogodišnja škola (kuhar, slastičar),

– važeća sanitarna iskaznica.

Izrada slastica alternativne prehrane

Nauči kako izraditi inovativne slastice alternativne prehrane prateći suvremene trendove. Upoznaj se s utjecajem namirnica na zdravlje i ovladaj tehnikama modernog dekoriranja.

O programu

Cilj programa usavršavanja je upoznati polaznike s temeljnim pojmovima i načinima izrade slastica alternativne prehrane, prateći moderne tržišne zahtjeve i trendove u prehrani te njihovu primjenu u slastičarstvu. Polaznici će kroz edukaciju naučiti razlikovati različite alternativne načine prehrane i tipične namirnice te povezati konzumaciju određenih namirnica i utjecaj na zdravlje. Naučit će odabrati i koristiti pravilne tehnološke postupke pri izradi slastica alternativne prehrane na inovativan način kao i uređaje i opremu za suvremeno ukrašavanje i dekoriranje.

Cjelokupno trajanje programa: 175 sati.

Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program mikrokvalifikacije:

– završena trogodišnja škola (kuhar, slastičar),

– važeća sanitarna iskaznica.

Priprema jela za posebne oblike prehrane

Naučite kako uskladiti prehranu s zdravljem, prepoznati alergene i razumjeti različite stilove prehrane. Ovaj program usavršavanja vas vodi korak bliže kreiranju idealnih obroka za svaku prehrambenu potrebu.

O programu

Cilj programa je pružiti polaznicima znanje potrebno za razumijevanje povezanosti prehrane i zdravlja te ih osposobiti za pripremu jela za specifične prehrambene potrebe. Polaznici će naučiti kako uskladiti nutritivnu i energetsku vrijednost obroka, identificirati alergene i razumjeti različite stilove prehrane. Na kraju, bit će sposobni kreirati obroke koji precizno odgovaraju prehrambenim potrebama pojedinaca.

Cjelokupno trajanje programa: 175 sati.

Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program mikrokvalifikacije:

– završena trogodišnja srednja škola (kuhar),

– važeća sanitarna iskaznica.

Priprema jela za posebne oblike prehrane

Naučite kako uskladiti prehranu s zdravljem, prepoznati alergene i razumjeti različite stilove prehrane. Ovaj program usavršavanja vas vodi korak bliže kreiranju idealnih obroka za svaku prehrambenu potrebu.

O programu

Cilj programa je pružiti polaznicima znanje potrebno za razumijevanje povezanosti prehrane i zdravlja te ih osposobiti za pripremu jela za specifične prehrambene potrebe. Polaznici će naučiti kako uskladiti nutritivnu i energetsku vrijednost obroka, identificirati alergene i razumjeti različite stilove prehrane. Na kraju, bit će sposobni kreirati obroke koji precizno odgovaraju prehrambenim potrebama pojedinaca.

Cjelokupno trajanje programa: 175 sati.

Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program mikrokvalifikacije:

– završena trogodišnja srednja škola (kuhar),

– važeća sanitarna iskaznica.

Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

Ovaj program usavršavanja osmišljen je s ciljem promicanja održive kuhinje i smanjenja otpada. Polaznici će naučiti kako maksimalno iskoristiti svaku namirnicu, smanjujući time bacanje hrane i potičući kreativnost u kuhinji.

O programu

Cilj programa je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina iz područja kuharstva sa smanjenim količinom otpada te maksimalnim iskorištavanjem viškova otpada koji nastaju u kuhinji prilikom pripreme i gotovljenja hrane.

Cjelokupno trajanje programa: 200 sati.

Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program mikrokvalifikacije:

– završena trogodišnja srednja škola (kuhar, slastičar),

– važeća sanitarna iskaznica.

Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

Ovaj program usavršavanja osmišljen je s ciljem promicanja održive kuhinje i smanjenja otpada. Polaznici će naučiti kako maksimalno iskoristiti svaku namirnicu, smanjujući time bacanje hrane i potičući kreativnost u kuhinji.

O programu

Cilj programa je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina iz područja kuharstva sa smanjenim količinom otpada te maksimalnim iskorištavanjem viškova otpada koji nastaju u kuhinji prilikom pripreme i gotovljenja hrane.

Cjelokupno trajanje programa: 200 sati.

Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program mikrokvalifikacije:

– završena trogodišnja srednja škola (kuhar, slastičar),

– važeća sanitarna iskaznica.