Programi

Turizam i ugostiteljstvo

Turističko-hotelijerski komercijalist

Turističko-hotelijerski komercijalist kombinira stručnost iz kuhinje i restorana s prodajnim vještinama, stvarajući nezaboravne doživljaje za svakog gosta. Njegova ekspertiza obuhvaća sve, od osmišljavanja dnevnih jelovnika do organizacije prestižnih događanja i inovativne promocije restorana.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima upravljanja kuhinjom i restoranom, osiguravajući kvalitetu i estetiku jela.

– U poslovima promocije, kreirajući atraktivne reklamne materijale i organizirajući događaje.

– U poslovima kontrole i upravljanja, kontrolirajući rad i financijsko poslovanje kuhinje i restorana.

Cjelokupno trajanje programa: 3 632 sata.

Stečeno zvanje
Turističko-hotelijerski komercijalist
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti.

Turističko-hotelijerski komercijalist

Turističko-hotelijerski komercijalist kombinira stručnost iz kuhinje i restorana s prodajnim vještinama, stvarajući nezaboravne doživljaje za svakog gosta. Njegova ekspertiza obuhvaća sve, od osmišljavanja dnevnih jelovnika do organizacije prestižnih događanja i inovativne promocije restorana.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima upravljanja kuhinjom i restoranom, osiguravajući kvalitetu i estetiku jela.

– U poslovima promocije, kreirajući atraktivne reklamne materijale i organizirajući događaje.

– U poslovima kontrole i upravljanja, kontrolirajući rad i financijsko poslovanje kuhinje i restorana.

Cjelokupno trajanje programa: 3 632 sata.

Stečeno zvanje
Turističko-hotelijerski komercijalist
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti.

Slastičar

Slastičar kombinira tehničko znanje s umjetničkom vještinom kako bi kreirao izvanredne slastice. Kvaliteta, kreativnost i inovacija su ključne karakteristike njegovog rada, osiguravajući da svaka kreacija ne samo da izgleda izvanredno, već i pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje slastičar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima kreiranja i pripreme raznih deserata, peciva, kolača i sladoleda u slastičarnicama, restoranima i hotelima.

– Osnivanje vlastite slastičarnice ili catering servisa specijaliziranog za slatke delicije.

Cjelokupno trajanje programa: 2 700 sata.

Stečeno zvanje
Slastičar
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova slastičara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova slastičara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Slastičar

Slastičar kombinira tehničko znanje s umjetničkom vještinom kako bi kreirao izvanredne slastice. Kvaliteta, kreativnost i inovacija su ključne karakteristike njegovog rada, osiguravajući da svaka kreacija ne samo da izgleda izvanredno, već i pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje slastičar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima kreiranja i pripreme raznih deserata, peciva, kolača i sladoleda u slastičarnicama, restoranima i hotelima.

– Osnivanje vlastite slastičarnice ili catering servisa specijaliziranog za slatke delicije.

Cjelokupno trajanje programa: 2 700 sata.

Stečeno zvanje
Slastičar
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova slastičara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova slastičara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Kuhar

Kuhar je umjetnik u svijetu gastronomije, kreator kulinarskih remek-djela koji s pažnjom kombinira sastojke, tehniku i strast. Njegov talent leži u transformaciji svakodnevnih namirnica u jela koja osvajaju nepca, bude emocije i ostavljaju nezaboravne uspomene za stolom.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje kuhar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima u ugostiteljstvu svih vrsta i kategorija i prehrambenoj industriji.

– U poslovima pripreme svih vrsta hladnih i toplih jela i slastica.

– U poslovima organizacije i vođenja kuhinje.

Cjelokupno trajanje programa: 2 700 sata.

Stečeno zvanje
Kuhar
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova kuhara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova kuhara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Kuhar

Kuhar je umjetnik u svijetu gastronomije, kreator kulinarskih remek-djela koji s pažnjom kombinira sastojke, tehniku i strast. Njegov talent leži u transformaciji svakodnevnih namirnica u jela koja osvajaju nepca, bude emocije i ostavljaju nezaboravne uspomene za stolom.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje kuhar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima u ugostiteljstvu svih vrsta i kategorija i prehrambenoj industriji.

– U poslovima pripreme svih vrsta hladnih i toplih jela i slastica.

– U poslovima organizacije i vođenja kuhinje.

Cjelokupno trajanje programa: 2 700 sata.

Stečeno zvanje
Kuhar
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova kuhara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova kuhara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Konobar

Konobar je srce svakog ugostiteljskog objekta. S toplim gostoprimstvom servira raznovrsna jela i pića, a njegova pažnja prema detaljima i sposobnost povezivanja s gostima stvaraju atmosferu koja goste vraća iznova i iznova.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje konobar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima ugostiteljstva, konobar priprema i postavlja stolove, poslužuje različita jela i pića te osigurava vrhunsku uslugu gostima.

– U poslovima samostalnog poduzetništva, konobar ima mogućnost otvaranja i vođenja vlastitog ugostiteljskog objekta.

Cjelokupno trajanje programa: 2 599 sata.

Stečeno zvanje
Konobar
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova konobara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova konobara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Konobar

Konobar je srce svakog ugostiteljskog objekta. S toplim gostoprimstvom servira raznovrsna jela i pića, a njegova pažnja prema detaljima i sposobnost povezivanja s gostima stvaraju atmosferu koja goste vraća iznova i iznova.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje konobar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima ugostiteljstva, konobar priprema i postavlja stolove, poslužuje različita jela i pića te osigurava vrhunsku uslugu gostima.

– U poslovima samostalnog poduzetništva, konobar ima mogućnost otvaranja i vođenja vlastitog ugostiteljskog objekta.

Cjelokupno trajanje programa: 2 599 sata.

Stečeno zvanje
Konobar
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova konobara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova konobara,

– sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.

Hotelijersko-turistički tehničar

Hotelijersko-turistički tehničar povezuje posjetitelje s najboljom turističkom ponudom destinacije, stručno organizira ture i izlete te vješto obavlja administrativne dužnosti kako bi osigurao nezaboravan boravak svakom gostu.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje hotelijersko-turistički tehničar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima kreiranja i organizacije možete raditi na izradi turističkih paketa i organizaciji izleta.

– U poslovima marketinga u turističkoj industriji.

– U okviru upravljačkih i koordinacijskih uloga možete koordinirati aktivnostima unutar turističkih agencija, raditi u prodajnim odjelima hotela ili raditi na recepciji.

Cjelokupno trajanje programa: 2 473 sata.

Stečeno zvanje
Hotelijersko-turistički tehničar
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova hotelijersko-turističkog tehničara.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova hotelijersko-turističkog tehničara.

Hotelijersko-turistički tehničar

Hotelijersko-turistički tehničar povezuje posjetitelje s najboljom turističkom ponudom destinacije, stručno organizira ture i izlete te vješto obavlja administrativne dužnosti kako bi osigurao nezaboravan boravak svakom gostu.

O programu

Srednjom stručnom spremom za zanimanje hotelijersko-turistički tehničar stječete širok spektar mogućnosti zapošljavanja:

– U poslovima kreiranja i organizacije možete raditi na izradi turističkih paketa i organizaciji izleta.

– U poslovima marketinga u turističkoj industriji.

– U okviru upravljačkih i koordinacijskih uloga možete koordinirati aktivnostima unutar turističkih agencija, raditi u prodajnim odjelima hotela ili raditi na recepciji.

Cjelokupno trajanje programa: 2 473 sata.

Stečeno zvanje
Hotelijersko-turistički tehničar
Uvjeti za upis

Uvjeti za upis u program stjecanja srednje stručne spreme:

– završena osnovna škola,

– najmanje 14 godina života,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova hotelijersko-turističkog tehničara.

Uvjeti za upis u program prekvalifikacije:

– završena srednja škola,

– najmanje 17 godina starosti,

– lječničko uvjerenje kojim se potvrđuje da je polaznik sposoban za obavljanje poslova hotelijersko-turističkog tehničara.